Program Iftar Kasih Ramadhan 201

Ingin Pahala Berlipat Kali Ganda di Bulan Ramadhan?? ?⭐

Kini tawaran penajaan bagi Program Iftar Kasih Ramadhan 1440H/2019 dibuka untuk rakyat Malaysia!

Sempena Bulan Ramadhan 1440H, Yayasan Darul Hijrah (YDH) akan menganjurkan “Program Iftar Kasih Ramadhan 1440H/2019”. Program ini merupakan program pertama kali diadakan untuk 60 orang pelajar dewasa wanita yang terdiri daripada keluarga fakir miskin di Sekolah Darulhijrah di Kemboja. ???

Penajaan bagi program berbuka puasa ini adalah sebanyak RM 4⃣0⃣0⃣ sahaja pada satu malam iftar. Kos ini digunakan untuk membeli bahan-bahan memasak dan akan dimasak sendiri oleh pihak Madrasah Darussalam Rokapram Kemboja secara gotong-royong. Tawaran penajaan ini dibuka untuk 3⃣0⃣ hari berpuasa.

Sehubungan itu, sama-samalah kita tingkatkan lagi usaha kita untuk beramal dan bersedekah kepada mereka yang memerlukan pada tahun ini sesuai dengan hadis Nabi SAW:
“Barangsiapa yang memberikan makanan untuk berbuka kepada yang puasa, maka ia mendapat pahala seperti pahala orang yang puasa tanpa mengurangi pahala orang yang berpuasa itu sedikit pun.” (Hadis Riwayat at-Tirmidzi)

Jom kita jadikan Bulan Ramadhan sebagai momentum untuk terus melakukan kebaikan!?

✅Mohon kerjasama pihak tuan/puan untuk mengisi borang online di bawah ini.
?https://forms.gle/8SrxHwh65PzuK9HE9

✅Sumbangan boleh dibuat di:-Yayasan Darul Hijrah
Maybank: (5660 1060 9934)
Email: admin@yayasandh.com untuk urusan resit pembayaran.
(Sila nyatakan nama serta slip pembayaran kepada pihak YDH)
* PASTIKAN MENERIMA RESIT RASMI DARI YDH APABILA PEMBAYARAN TELAH DIBUAT*

Sebarang pertanyaan, boleh WhatApps di Hotline YDH: 018-3590403.

“AYUH MENGEPUNG DUNIA DENGAN KEBAIKAN”