Lanjutan sambutan Maulidur Rasul yang lalu, pihak Yayasan Darul Hijrah berpeluang melawat lapangan madrasah dan mendapati ketiadaan sumber air yang bersih untuk asrama pelajar wanita. 🏫🧕🏻

Sehubungan dengan itu pihak YDH telahpun berjaya menyediakan tapak untuk mendirikan sebuah tangki air, dan ingin membuka peluang jika Tuan/Puan berhasrat menyumbang dalam pembelian tangki air tersebut.

Maklumat bantuan yang diperlukan adalah seperti berikut:
Kapasiti tangki: 10,000 liter
Anggaran kos: RM4000

Pihak YDH berharap dengan sumbangan tuan/puan dalam usaha murni ini, sedikit sebanyak mampu menampung kegunaan air 1000 orang pelajar dewasa dan 65 orang pelajar menengah untuk tujuan keperluan harian mereka. 🤲🏻

Sumbangan Tuan/Puan boleh terus melalui pautan ini:

1) http://www.billplz.com/tangkiairkemboja

ATAU
2) Disalurkan kepada akaun

Maybank: (5660 1060 9934).

Emel: admin@yayasandh.com utk urusan resit.
Dan maklumkan ke :
www.wasap.my/60183590403

Dalam suatu kesempatan, Saad bin Ubadah radhiallahu ‘anhu. bertanya kepada Rasulullah swt, “Wahai Rasulullah, sedekah apa yang paling utama?” Beliau menjawab, “Memberi air (sedekah air).” (Shahih Abu Daud)

Sekretariat Kebajikan & Kemanusiaan Yayasan Darul Hijrah
22 November 2019 🌱